Home | Een Cocker Spaniël puppy kopen en in huis halen (must read)
Puppy cocker spaniel;

Een Cocker Spaniël puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het is uiteraard heel leuk om een puppy te kopen, maar het is ook belangrijk dat je er niet te gemakkelijk tegen aankijkt. Er zijn namelijk een hoop dingen waar je op moet letten, die je uit moet vogelen en je leven zal niet meer hetzelfde zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat het allemaal minder leuk wordt, want dat is zeker niet het geval.

Het wordt juist alleen maar leuker! Maar een goede voorbereiding hoort hier ook bij. Hier lees je alles over het kopen van een Engelse Cocker Spaniël puppy.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cocker Spaniël nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cocker Spaniël!

Waar koop je een puppy?

Als je uiteindelijk hebt bedacht dat je graag een Cocker Spaniël puppy wil kopen, dan moet je natuurlijk op zoek naar een verkoper. Er zijn verschillende plekken waar je een hond kunt kopen. Meestal koop je een rashond bij een erkende fokker. Deze zit dan aangesloten bij een rasvereniging, wat betekent dat hij zich aan bepaalde regels moet houden tijdens het fokken.

Deze regels zijn allemaal opgesteld zodat het nestje zo gezond mogelijk is. Zo mag er bijvoorbeeld niet gefokt worden met zieke honden. Je kunt ook een Cocker Spaniël kopen via een rasvereniging.

Voor- en nadelen van een fokker

Het kopen van je puppy bij zo’n fokker heeft verschillende voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat je dus zeker weet dat er met grote zorg en liefde een nestje is gefokt en dat de puppy’s zo gezond mogelijk is. Hier betaal je echter ook voor, want de prijs ligt bij een fokker redelijk hoog. Zo betaal je voor een Cocker Spaniël pup al snel €1250,-.

Bovendien zijn de wachtlijsten bij een fokker redelijk lang. Dat komt omdat hij niet wil dat zijn teefje continu zwanger is. Ze mag pas een nestje kregen vanaf een bepaalde leeftijd en tot een maximale leeftijd en mag daarnaast ook maar om een bepaalde tijd een nestje krijgen.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Cocker Spaniël puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Cocker Spaniël Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Puppy cocker spaniel;

Kopen via Marktplaats

Een andere optie is om een Engelse Cocker Spaniël puppy te kopen via Marktplaats. Het grote voordeel hiervan is dat de pup vaak iets goedkoper is dan bij een fokker. Je betaalt dan ongeveer €1000,-. Dat komt omdat de verkoper dan niet aangesloten zit bij rasvereniging.

Hij hoeft zich dan dus ook niet aan de regels houden en hoeft ook niet te zorgen voor gezondheidsverklaringen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat een verkoper via Marktplaats zijn teefjes vaker dan één keer per jaar zwanger laat zijn omdat hij veel geld wil verdienen. Er zijn helaas nog altijd broodfokkers actief via Marktplaats, dus let er goed op dat je je pup koopt bij iemand met de juiste intenties.

Hier moet je op letten

Er zijn een hoop dingen waar je op kunt letten om er zeker van te zijn dat je te maken hebt met een goede verkoper. Vraag ten eerste altijd heel veel over het nestje, de ouders van het nestje en zijn manier van fokken. Iemand van wie het echt een hobby is, zal namelijk met alle plezier deze informatie vertellen. Als iemand terughoudend is, dan is dat een slecht teken. Het is ook belangrijk dat je weet wie de ouders van je pup zijn, want dit zegt ook al veel over jouw puppy. Ga daarnaast niet altijd blind van de advertentietekst uit.

Broodfokkers zetten hier namelijk precies in wat je wil horen, namelijk dat de honden gecheckt zijn, dat ze goed met mensen om kunnen gaan en dat ze gezondheidsverklaringen hebben. Zulke verklaringen zijn eenvoudig te vervalsen.

Leer alles over jouw Cocker Spaniël puppy

Wil je álles weten over jouw Cocker Spaniël puppy? Bekijk dan ook het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

cocker spaniel kopen

Je huis voorbereiden

Wanneer je dan eindelijk een Engelse Cocker Spaniël puppy hebt gevonden, is het tijd om je huis voor te gaan bereiden op de komst van dit nieuwe gezinslid. Het is namelijk belangrijk dat je je huis puppy-proof maakt! Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de juiste spullen koopt voor je pup.

Hij heeft bijvoorbeeld een bench of een mand nodig om in te slapen, bakken om uit te eten en te drinken en een speeltje zodat hij zijn energie kwijt kan. Wanneer je Engelse Cocker Spaniël namelijk niet genoeg beweging krijgt, kan hij erg vervelend gedrag laten zien.

Daarnaast is het ook belangrijk dat mogelijke problemen die de hond in gevaar kunnen brengen uit het huis worden verwijderd. Het is dan ook handig om elke kamer te bekijken door de ogen van je Cocker Spaniël puppy, want op deze manier zie je een hoop spullen die je anders niet zou zien. Op deze manier kun je alle aandachtsproblemen goed in kaart brengen.

Denk hierbij aan loszittende kabels, stekkerdozen of scherpe voorwerpen. Ook is het aan te raden om persoonlijke spullen op te bergen. Vooral jonge Cocker Spaniëls houden ervan om op allerlei spullen te kauwen, zoals speelgoed van de kinderen, schoenen of sokken.

Ook is het belangrijk om de trap in huis te blokkeren. Het is namelijk helemaal niet goed voor je puppy Cocker Spaniël om trap te lopen. Bovendien is er ook nog een kans dat hij dan van de trap valt en dan kan hij zichzelf flink pijn doen. Prullenbakken kun je ook het beste afsluiten, want de pup is heel nieuwsgierig en neemt maar al te graag een kijkje in je prullenbak.

De tuin

Ook de tuin heeft wat aanpassingen nodig. De Cocker Spaniël vindt het heerlijk om veel buiten te zijn en om tijd door te brengen in de tuin. Dit ras is natuurlijk een echte jachthond en daardoor ook goed in ontsnappen. Let er dus op dat je je hond nooit ongezien in de tuin laat of dat hij zeker niet kan ontsnappen.

Ook hier moet je er weer op letten dat alle gevaarlijke spullen zijn verwijderd. Net zoals in huis worden hier ook spullen mee bedoeld die giftig kunnen zijn voor de hond zoals schoonmaakspullen of chemische vloeistoffen die je op planten moet spuiten. Andere spullen die opgeruimd moeten worden zijn kinderspeelgoed en bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Cocker Spaniël?

Bekijk dan het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Als we het hebben over de Cocker Spaniël, dan hebben we het over een van de meest schattige en lieve honden in ons land. Het beest is niet alleen vriendelijk voor mensen en goed te houden in een groot en actief gezin, het is ook nog eens een heel mooi beest...

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

De Cocker Spaniël is een prachtige hond, zeker de blonde ‘versie’ van de hond. Het is een vrolijk beest dat graag actief en energiek rondrent. Het beest is perfect geschikt voor een groot gezin met veel kinderen, zodat het beest zijn energie kwijt kan en...

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Als jij dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een Cocker Spaniël. Laten we er gelijk op ingaan: het is een goede keuze. De Engelse hondensoort is perfect voor een gezin met kinderen omdat het beest graag actief bezig is. Voordat je een...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cocker Spaniel wilde weten in één compleet e-book!”

Cocker Spaniel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw Cocker Spaniel!

  • Wil je een Cocker Spaniel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cocker Spaniels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cocker Spaniel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Cocker Spaniel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Cocker Spaniel Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!