Home | Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy
De rode cocker spaniel

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als jij dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een Cocker Spaniël. Laten we er gelijk op ingaan: het is een goede keuze. De Engelse hondensoort is perfect voor een gezin met kinderen omdat het beest graag actief bezig is.

Voordat je een Cocker Spaniël aan gaat schaffen, wil je natuurlijk wel graag weten wat de kosten zijn van zo’n beest in de aanschaf, maar ook de kosten voor het verzorgen en voeden van zo’n viervoeter als vriend. In dit artikel zullen we daarop ingaan: zowel de prijs van een volwassen hond als dat van een puppy.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cocker Spaniël nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cocker Spaniël!

Een Cocker Spaniël moet worden opgevoed

Het eerste wat we je graag vertellen, is dat een Cocker Spaniël eigenlijk wel een soort opgevoed moet worden. Zeker voor mensen met geen of weinig ervaring met honden kan het soms een flinke kluif worden, maar het is niet onmogelijk.

Het is belangrijk dat dit eigenwijze hondenras wel een beetje wordt gedisciplineerd en het liefst in de maanden waarin het beestje nog een puppy is. Op die manier leert hij het snelst.

Wanneer een Cocker Spaniël aanschaffen

Het beste voor jouw relatie is om de Cocker Spaniël aan te schaffen op de leeftijd van een puppy. Op die manier kun je het beestje alles aanleren wat je zelf graag wilt en zal hij zijn hele leven aan je kleven als beste vriend.

Het nadeel is natuurlijk dat je dan ook de kosten van een puppycursus op je moet nemen. Enfin, we gaan hieronder verder in over de kosten van een dergelijke Britse Cocker Spaniël.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Cocker Spaniël wordt ook uitgebreid behandeld in Cocker Spaniël Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Cocker Spaniel artikel

Prijs van een Engelse Cocker Spaniël puppy

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: een gezonde Engelse cocker Spaniël pup kost zo rond de 1350 en 1550 euro. Het gaat hier natuurlijk om een schatting, een richtprijs, dus uiteindelijk kan het veel schelen, of juist duurder zijn in de praktijk.

Dat is helemaal afhankelijk van een aantal factoren: heeft de pup een goed paspoort, een goede fokgeschiedenis en hoe is het uiterlijk van het beest.

Waar moet je goed op letten?

Let goed op de prijs. Vaak is het zo dat als de prijs te mooi is om waar te zijn, dat je dan te maken hebt met oplichters. Ja, ook in de hondenwereld zijn er veel mensen die op een verkeerde manier omgaan met jouw als klant.

Ze hebben bijvoorbeeld een rashond op een onverantwoorde manier gefokt en de door jou begeerde pup is eigenlijk ziek, zwak en misselijk en zal veel last hebben van erfelijke aandoeningen.

Een goede pup heeft de juiste vaccins gehad en is ontstaan in een goede stamboom.

Leeftijdsverwachting en gezondheid

Het is tegenwoordig in Nederland verplicht om een Cocker Spaniël te laten testen op erfelijke aandoeningen. Jouw Cocker Spaniël kan alleen officieel ‘lid’ zijn van het Cocker Spaniël ras, als er goed is nagekeken welke erfelijke aandoeningen het beest met zich mee draagt.

Zorg dat de fokker bij wie je het beestje koopt, er daadwerkelijk mee instemt om de pup te laten testen. Op die manier kun je dus zeker zijn van een gezonde pup. Doet de fokker dat niet, dan is het beter om een andere pup te kiezen (of in ieder geval goed af te dingen).

Prijs van een Engelse Cocker Spaniël volwassen

Een Engelse Cocker Spaniël kan in goede vorm en met goede papieren soms tot wel 1600 euro kosten. Het aanschaffen van een volwassen hond kan soms erg duur zijn. Toch zijn er ook manieren waarop je een Cocker Spaniël voor minder kan krijgen, met allerlei nadelen van dien.

Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om als gastouder op te treden of om een dergelijk hondje uit het asiel te halen. In beide gevallen zal je minder geld kwijt zijn vaan een oudere Cocker Spaniël.

Een Engelse Cocker Spaniël uit het asiel halen

Het is iets heel nobels om een oudere Cocker Spaniël uit het asiel te halen en op het eerste gezicht kan je op de aanschafprijs flink bezuinigen.

Meestal zijn dergelijke honden in het asiel zelfs gratis en zijn de asielen blij dat ze een baasje hebben gevonden. Toch moet je er rekening mee houden dat een rashond uit het asiel ook nadelen met zich meebrengt. De mooiste jaren van een hond zijn de jaren die hij als puppy doorbrengt en als jonge volwassene.

Een hond uit het asiel heeft vaak al vergevorderde problemen met erfelijke ziektes en andere gezondheidsmalaise. Daar zul je wel voor moeten betalen aan de dierenarts als je het beest gezond wil krijgen.

Leer alles over jouw lieve Cocker Spaniël

Wil je álles leren over jouw Cocker Spaniël? Bekijk dan ook het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

De zwarte Cocker Spanie;

Een Engelse Cocker Spaniël als gastbaasje

Dan is er nog de mogelijkheid om je in te schrijven als gastbaasje. Er zijn veel eigenaren die tijdelijk oppas zoeken voor een Cocker Spaniël, soms tot verschillende maanden aan toe.

Het is natuurlijk een leuke manier om gratis op te trekken met een Cocker Spaniël, maar je zult altijd proberen om een niet té sterke band op te bouwen met het beest. Immers, als het baasje terugkomt van wereldreis zal de viervoeter weer vertrekken.

Afsluitende woorden: een Cocker Spaniël verzorgen

Het is belangrijk om voor ogen te houden dat je nooit klaar bent met de aanschafprijs. Je zult nog vele andere dingen aan moeten schaffen. Hieronder hebben we een korte lijst met dingen waar je aan moet denken:

 • Een hondenmand voor je hond om in te liggen
 • Een eventuele honden- of puppycursus
 • Enkele attributen voor de cursus en training
 • Een voerbak, drinkbak en in sommige gevallen een honden wc
 • Dagelijkse voeding voor je pup of hond
 • Een halsband en een lijn om de hond uit te laten
 • Genoeg leuke en uitdagende speeltjes
 • Eventuele kosten van een dierenarts

Deze lijst met benodigdheden is soms zelfs nog langer en het is goed dat je voor jezelf duidelijk hebt of je dit geld voor een viervoetige vriend wel over hebt.

Het kan soms wel twee of zelfs drie keer de aanschafprijs worden van een Engelse Cocker Spaniël. Maar als je eenmaal een Cocker Spaniël in huis hebt en je kan hem dagelijks aaien, dan zul je ongetwijfeld zeggen: het is het helemaal waard.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Cocker Spaniël?

Bekijk dan het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

De Cocker Spaniël is een prachtige hond, zeker de blonde ‘versie’ van de hond. Het is een vrolijk beest dat graag actief en energiek rondrent. Het beest is perfect geschikt voor een groot gezin met veel kinderen, zodat het beest zijn energie kwijt kan en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cocker Spaniel wilde weten in één compleet e-book!”

Cocker Spaniel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw Cocker Spaniel!

 • Wil je een Cocker Spaniel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Cocker Spaniel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Cocker Spaniel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Cocker Spaniel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Cocker Spaniels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cocker Spaniel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Cocker Spaniel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Cocker Spaniel Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!