Home | Cocker Spaniël x Poedel kruising: maak kennis met deze mooie mix
cocker spaniel poedel

Cocker Spaniël x Poedel kruising: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je een hond kopen, maar twijfel je nog tussen een Cocker Spaniël en een Poedel? Dat is helemaal niet nodig! Je kunt namelijk ook gewoon kiezen voor een combinatie tussen deze twee honden. Je krijgt dan de Cockapoo. Het uiterlijk van de Cockapoo is altijd anders, want er kan een breed scala aan ouders gebruikt worden met het fokken.

Daardoor kunnen ook de karaktereigenschappen altijd net iets anders zijn. Over het algemeen hebben ze echter redelijk hetzelfde karakter, omdat de Poedel over het algemeen natuurlijk ook altijd hetzelfde karakter heeft, ongeacht de grootte of het uiterlijk. Verder is de Cockapoo een hele vriendelijke hond die gemakkelijk is om te trainen. Hij heeft veel energie en is kan ook geschikt zijn voor mensen met een hondenallergie.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cocker Spaniël nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cocker Spaniël!

Het ontstaan van de Cockapoo

De Cockapoo komt uit de Verenigde Staten. Hij wordt al sinds de jaren ‘60 van de vorige eeuw gefokt met als doel natuurlijk om een ras te creëren dat de beste persoonlijkheidskenmerken en eigenschappen van de Cocker Spaniël en de Poedel heeft. De fokkers hoopten dat de Cockapoo de krullende, onderhoudsarme vacht van de Poedel zou erven.

Daarnaast wilden ze ook graag dat de Cockapoo de aangeboren intelligentie van de houding van de Poedel zou erven. Natuurlijk moet er ook wat van de Cocker Spaniël in deze kruising zitten. De fokkers hoopten dat de liefde van de Cockapoo voor zijn familie ook bij de Cockapoo terug te zien zou zijn, evenals hun stevige, kleine gestalte en het makkelijk temperament.

De Cockapoo is één van de populairste designerhonden ter wereld. Het fenomeen designerhond is ontstaan door Wally Conron. Hij begon verschillende rassen te kruisen omdat hij graag een hypoallergene geleidehond wilde maken voor zijn blinde vrouw die allergisch was voor honden. Eerst kwam de Labradoodle, maar later is ook de Cockapoo ontstaan.

Hij kan op verschillende manieren gefokt worden. Je kunt namelijk een Cockapoo maken door een Cocker Spaniël en een Poedel te kruisen, maar je kunt simpelweg ook twee Cockapoo samen een nestje laten maken. Omdat het een kruising is, kan de vacht van de Cockapoo er altijd anders uit zien. Soms lijkt hij wat meer op de Cocker Spaniël en soms lijkt hij wat meer op de Poedel. Ook kan de vacht veel verschillende kleuren hebben.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Cocker Spaniël (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Cocker Spaniël Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het uiterlijk

De Cockapoo is gemiddeld tussen de 35 en de 38 centimeter groot en hij weegt tussen de 9 en de 11 kilo. De grootte kan echter elke keer verschillen, want de Cocker Spaniël kan gekruist worden met een standaard poedel, maar ook met een miniatuur poedel. Hij heeft een dichte vacht die verschillende kleuren kan hebben en meestal golvend is.

De Cockapoo ziet er echt uit als een levende teddybeer en is daardoor heerlijk om mee te knuffelen. Zijn oren hangen slap naar beneden. Hij heeft een lange staart, sterke knieschijven en een stevige rug. Hij krijgt niet snel last van heupproblemen, wat veel andere honden wel krijgen.

Het karakter van de Cockapoo

De Cockapoo is een hele intelligente hond. Hij is daardoor ook redelijk gemakkelijk om te trainen. Daarnaast is het ook een hele loyale hond. Deze combinatie zorgt ervoor dat het een ideaal huisdier is. De Cockapoo is echt een ideale mix van de Poedel en de Cocker Spaniël.

Je krijgt een hond die de uitgaande persoonlijkheid heeft van de Cocker Spaniël en de lage-afscheidende eigenschappen die de Poedel heeft. Hierdoor is een Cockapoo een hele vrolijke hond die erg liefdevol is. Hij houdt ervan om veel aandacht te krijgen van zijn baasje.

Energiek

De Cockapoo is een hele energieke hond. Dat is ook niet zo gek, want zowel de Cocker Spaniël als de Poedel zijn van oorsprong echte jachthonden. Ze zijn het dus gewend om veel te moeten bewegen en houden hier ook van. Omdat het zulke energieke en actieve honden zijn, is het belangrijk dat je Cockapoo de juiste hoeveelheid mineralen, vitaminen en voedingsstoffen binnen krijgt. Het beste kun je je hond een aantal keer per dag voer geven van goede kwaliteit.

Hoeveel je elke keer geeft, hangt af van de grootte van je Cockapoo. Als je hierover twijfelt, kun je het beste de portiegrootte volgen die meestal aan staat gegeven op de verpakking van het voedsel of je kunt je dierenarts om hulp vragen.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Cocker Spaniël

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Cocker Spaniël? Bekijk dan ook het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een cocker spaniel adopteren

Oefeningen

Cockapoos houden ervan om druk bezig te zijn. Ze hebben namelijk veel energie en hebben twee keer per dag minstens dertig minuten aan beweging nodig. Op deze manier blijven ze gestimuleerd en gezond. Wanneer ze te lang alleen worden gelaten en dus ook niet genoeg beweging krijgen, kunnen ze erg rusteloos worden.

Mocht je een paar uur weg zijn van huis, zorg er dan ook altijd voor dat je Cockapoo wat stimulerend hondenspeelgoed heeft zodat hij zichzelf toch een beetje kan vermaken.

Het is belangrijk dat je de Cockapoo al meteen op jonge leeftijd goed traint. Hierdoor krijg je een gelukkige en gehoorzame hond. Op het begin moet je nog rustig gaan doen omdat je pup dan niet te veel beweging mag krijgen, maar hoe groter hij wordt, hoe uitdagender de oefeningen kunnen worden.

Dankzij zijn intelligentie vindt deze hond het fijn om uitgedaagd te worden. Daarnaast is de Cockapoo ook erg gericht op mensen en hij zijn baasje ook graag tevreden houden. Hoe closer jullie zijn, hoe gemakkelijker het is om de hond te trainen.

Hypoallergeen

Een van de redenen dat de fokkers van de Cockapoo hoopte dat deze honden de vacht van de Poedel zou krijgen, is omdat hij geschikt is voor mensen met een allergie. Dat wil niet zeggen dat de Cockapoo hypoallergeen is. Dat is namelijk geen een hond.

De meeste mensen met een hondenallergie zijn allergisch voor de haren, maar ze kunnen ook allergisch zijn voor andere dingen zoals de huidschilfers van de hond. De Cockapoo is dus niet hypoallergeen, maar verliest bijna geen haren waardoor hij vaak wel geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor honden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Cocker Spaniël?

Bekijk dan het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Als we het hebben over de Cocker Spaniël, dan hebben we het over een van de meest schattige en lieve honden in ons land. Het beest is niet alleen vriendelijk voor mensen en goed te houden in een groot en actief gezin, het is ook nog eens een heel mooi beest...

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

De Cocker Spaniël is een prachtige hond, zeker de blonde ‘versie’ van de hond. Het is een vrolijk beest dat graag actief en energiek rondrent. Het beest is perfect geschikt voor een groot gezin met veel kinderen, zodat het beest zijn energie kwijt kan en...

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Als jij dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een Cocker Spaniël. Laten we er gelijk op ingaan: het is een goede keuze. De Engelse hondensoort is perfect voor een gezin met kinderen omdat het beest graag actief bezig is. Voordat je een...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cocker Spaniel wilde weten in één compleet e-book!”

Cocker Spaniel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw Cocker Spaniel!

  • Wil je een Cocker Spaniel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cocker Spaniels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cocker Spaniel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Cocker Spaniel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Cocker Spaniel Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!