Home | Cocker Spaniël kruisingen: welke zijn er en welke past bij jou?
cocker spaniel kruisingen en mixen

Cocker Spaniël kruisingen: welke zijn er en welke past bij jou?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe hond, kun je natuurlijk gaan voor de Cocker Spaniël. Dit is een ontzettend lief en leuk ras die ervan houdt om samen te wandelen, spelen, maar ook om lekker samen te knuffelen. Als je echter niet kunt kiezen tussen verschillende rassen, dan kun je ook voor een kruising gaan.

Twee honden van verschillende rassen maken dan samen een nestje waardoor je twee rassen samenvoegt. De puppy’s van deze twee honden hebben dan de uiterlijke en de fysieke kenmerken van allebei de rassen. Hier lees je alles over verschillende kruisingen met de Cocker Spaniël.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cocker Spaniël nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cocker Spaniël!

Kruisingen

Zo’n beetje alle hondenrassen worden gebruikt voor kruisingen en de Cocker Spaniël is daar dus geen uitzondering op. Het is niet gek dat dit wordt gedaan. Het mixen van hondenrassen wordt namelijk al ontzettend lang gedaan. Een kruising met de Cocker Spaniël zal dus altijd iets weg hebben van dit ras.

De Cocker Spaniël is tussen de 39 en de 41 centimeter hoog en weegt tussen de 13 en de 14,5 kilo. De vacht is zijdeachtig en glad, maar mag niet krullen of golven en kan verschillende kleuren hebben. Verder staat dit ras bekend om zijn lange oren die naar beneden hangen.

Daarnaast is het een hele energieke hond die graag in de buurt is van zijn baasjes en heel vrolijk is. Een kruising met een ander ras zal dus altijd wel een beetje op de Cocker Spaniël lijken.

De Cockapoo

De Cockapoo is een kruising tussen de Cocker Spaniël en de Poedel. Het is een echte designer hond en dat is ook niet zo gek: het is namelijk echt een levende teddybeer. Het is een redelijk kleine hond omdat voor deze kruising meestal een miniatuur Poedel wordt gebruikt.

Soms wordt de Cocker Spaniël echter ook gemixt met een toy of een standaard Poedel, dus de grootte en het gewicht van de Cockapoo kan altijd anders zijn. Om hier een beetje een inzicht van te krijgen, kun je het beste aan de fokker vragen wat je ongeveer kunt verwachten.

De Cockapoo kan veel verschillende kleuren hebben. Deze hond is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Hij kan namelijk met iedereen goed overweg en maakt geen onderscheid tussen jong of oud. Het is een hele vrolijke en sociale hond die het liefste zoveel mogelijk tijd met het hele gezin doorbrengt.

Het is een hele energieke hond, want zowel de Cocker Spaniël als de Poedel zijn dat ook. Je moet er bij de Cockapoo dus wel voor zorgen dat hij genoeg beweging heeft.

De Spanador

Door de Cocker Spaniël te kruisen met een Labrador Retriever krijgt je de Spanador. Deze kruising heeft van beide ouders zijn vriendelijkheid geërfd en daardoor is het één van de meest populaire honden van Amerika. Naast het feit dat deze kruising erg vriendelijk is, houdt hij er ook van om veel plezier te maken door middel van spel en avontuur.

Hij zal bijvoorbeeld zonder te aarzelen het water in springen en vindt het heerlijk om een spelletje te spelen zoals apporteren.

De Spanador is een hele intelligente hond. Omdat hij ook nog eens erg loyaal is naar zijn baasje toe, is hij redelijk gemakkelijk te trainen. Als je dus de opvoeding op een goede manier aanpakt, heb je er een hele gehoorzame vriend bij. De gemiddelde hoogte van deze kruising is 38 tot 56 centimeter en hij weegt gemiddeld tussen de 18 en de 28 kilo.

Hij heeft een dik, maar sportief lichaam. De staart is iets dunner dan de staart van de Labrador. Zijn oren zijn net als die van de Cocker Spaniël redelijk lang. De oren kunnen krullend haar hebben waardoor de Spanador er nog net iets schattiger uitziet.

De bruine cocker spaniel

De Cockeranian

Wanneer je de Cocker Spaniël mixt met de Pomeranian, krijg je de Cockeranian. Omdat de Pomeranian een hele kleine hond is, is de Cockeranian ook een redelijk kleine hond. Het is dan ook één van de kleinste kruisingen van de Cocker Spaniël. Hierdoor is het een hele goede optie wanneer je bijvoorbeeld in een appartementje woont of wanneer je niet zoveel ruimte hebt. Laat je echter niet misleiden door het kleine formaat van deze hond. Hij mag dan wel klein zijn, energie heeft hij echt genoeg.

Het liefste speelt hij de hele dag lang spelletjes. Over het algemeen hebben kleine honden niet zoveel beweging nodig, maar de Cockeranian heeft dat wel. Je kunt het beste elke dag zo’n drie kwartier tot een uur met hem gaan wandelen.

De Cockeranian heeft een donzige en zachte vacht zoals de Pomeranian ook heeft. Het is belangrijk dat deze vacht elke dag goed verzorgd wordt zodat hij mooi glad en in een goede conditie blijft. Hoe de oren van deze kruising eruit zien, is altijd verschillend.

Ze kunnen namelijk omhoog blijven staan zoals bij de Pomeranian ook het geval is, maar ze kunnen ook juist naar beneden hangen net zoals bij de Cocker Spaniël. Gemiddeld weegt deze kruising tussen de 4 en de 10 kilo en is hij tussen de 17 en de 33 centimeter groot.

De Chi Spaniël

De Chi Spaniël is een mix tussen de Cocker Spaniël en de Chihuahua. Het is een erg kleine hond die heel schattig is. Ondanks dat het zo’n kleine hond is, heeft hij een hele grote persoonlijkheid en heeft hij een vol karakter. De Chihuahua staat erom bekend dat het een redelijk pittig karakter kan hebben, maar de Chi Spaniël heeft dat wel iets minder.

De Chi Spaniël is daarom dus heel geschikt voor iemand die wel graag een hondje zoals de Chihuahua wil, maar dan zonder het overheersende gedrag dat hij soms kan vertonen.

De Chi Spaniël is een echte gezinshond en houdt er erg van om te knuffelen. Hij wil graag de aandacht hebben van zijn baasjes en houdt er niet van om alleen te zijn. Net als de Cockeranian is dit één van de kleinste kruisingen met de Cocker Spaniël. Hij is namelijk tussen de 20 en de 33 centimeter groot en weegt tussen de 4 en de 10 kilo.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Cocker Spaniël?

Bekijk dan het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Als we het hebben over de Cocker Spaniël, dan hebben we het over een van de meest schattige en lieve honden in ons land. Het beest is niet alleen vriendelijk voor mensen en goed te houden in een groot en actief gezin, het is ook nog eens een heel mooi beest...

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

De Cocker Spaniël is een prachtige hond, zeker de blonde ‘versie’ van de hond. Het is een vrolijk beest dat graag actief en energiek rondrent. Het beest is perfect geschikt voor een groot gezin met veel kinderen, zodat het beest zijn energie kwijt kan en...

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Als jij dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een Cocker Spaniël. Laten we er gelijk op ingaan: het is een goede keuze. De Engelse hondensoort is perfect voor een gezin met kinderen omdat het beest graag actief bezig is. Voordat je een...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cocker Spaniel wilde weten in één compleet e-book!”

Cocker Spaniel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw Cocker Spaniel!

  • Wil je een Cocker Spaniel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cocker Spaniels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cocker Spaniel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Cocker Spaniel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Cocker Spaniel Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!