Home | Een Cocker Spaniël kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)
cocker spaniel kopen

Een Cocker Spaniël kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Na lang nadenken en misschien wel je partner overtuigen, is het dan eindelijk zover: je gaat een Cocker Spaniël kopen. Super leuk natuurlijk, maar je doet dat niet zomaar eventjes. Je moet namelijk keuzes gaan maken over dingen waar je van tevoren misschien nog helemaal niet over na had gedacht.

Waar kun je bijvoorbeeld het beste een Cocker Spaniël kopen? Wil je een puppy of wil je liever een volwassen hond? Je leest hier alles dat je moet weten wanneer je een Cocker Spaniël gaat kopen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cocker Spaniël nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cocker Spaniël!

Een Cocker Spaniël adopteren

De meeste mensen kiezen voor een puppy wanneer ze een nieuwe hond gaan kopen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een Cocker Spaniël te adopteren. Je doet hier niet alleen jezelf een groot plezier mee, maar de hond natuurlijk ook! Je geeft hem dan namelijk een kans op een nieuw, gelukkig leven.

Mensen denken wel eens dat een Cocker Spaniël ter adoptie af wordt gestaan omdat het geen leuke hond is, maar dat is helemaal niet waar. Meestal ligt het zelfs een het baasje en niet aan de hond. Je kunt een volwassen Cocker Spaniël in een asiel vinden, maar er zijn ook verschillende websites waar oudere honden op te koop staan.

Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje op www.ikzoekeenbaas.nl of www.verhuisdieren.nl. Hier vind je een compleet overzicht van alle Cocker Spaniëls die op dit moment ter adoptie aan worden geboden.

Voor- en nadelen

Het adopteren van een hond heeft verschillende voordelen en nadelen. Het grootste voordeel is dat je een volwassen Cocker Spaniël in huis haalt en dat betekent dat deze vaak al helemaal getraind en opgevoed is. Deze fase kun jij dus mooi skippen! Dat is handig, want het kost een hoop tijd, geld en moeite om een Cocker Spaniël op te voeden.

Daarnaast is het adopteren van een Cocker Spaniël veel goedkoper dan het kopen van een puppy. Een hond adopteren is dus een goede optie wanneer je wel graag een hond wil hebben, maar nog nooit een hond hebt gehad. Zo kun je rustig kijken of het wel echt iets voor jou is en kun je kennismaken met het leven als hondeneigenaar.

Het grote nadeel van een Cocker Spaniël adopteren is dat hij vaak al wat ouder is en dat je dus minder lang van je hond kunt genieten. Ook weet je in alle gevallen niet alles over het leven van de hond en dat kan nadelig uitpakken.

Let op: Het kopen of adopteren van een Cocker Spaniël (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Cocker Spaniël Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

kruising cocker spaniel beagle

Een puppy kopen bij een fokker

Meestal wordt een Cocker Spaniël gekocht bij een erkende fokker. Zo’n fokker is dan aangesloten bij een rasvereniging. Deze verenigingen stellen strenge eisen aan hun leden en er mag ook niet zomaar gefokt worden. Dat is voor jou een goed teken, want dan weet je zeker dat jouw hond met zorg is gefokt.

Een echte fokker fokt namelijk vooral voor zijn hobby en omdat hij fan is van de Cocker Spaniël. Hij pluist alle stambomen na om er zeker van te zijn dat het nestje zo gezond mogelijk is, hij zorgt voor een gezondheidsverklaring en laat zijn Cocker Spaniëls regelmatig checken bij de dierenarts.

Dit kost de fokker allemaal veel tijd en geld. Hij moet bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de honden genoeg ruimte hebben, een plek hebben om te slapen, veel speeltjes om mee te spelen en genoeg eten om goed te groeien. Om deze redenen betaal je bij een fokker het meeste voor een Cocker Spaniël.

Dit is deels om de onkosten die de fokker heeft gemaakt te vergoeden en deels omdat je, voor zover dat mogelijk is, gegarandeerd bent van een gezonde hond. Voor een Cocker Spaniël betaal je bij een erkende fokker meestal rond de €1250,-.

Een Cocker Spaniël kopen via Marktplaats

Wanneer je namelijk niet gegarandeerd bent van een gezonde hond, is wanneer je er eentje koopt via Marktplaats. Op dit platform zijn er namelijk nog altijd veel handelaren en broodfokkers actief. Ze geven niets om te dieren en kunnen gewoon zieke honden verkopen zonder dat je het in de gaten hebt.

Koop dus nooit zomaar een hond via Marktplaats. Gelukkig heeft deze website het zelf ook al een stuk moeilijker gemaakt voor handelaren om een zieke puppy te kopen. Zo kun je niet meer op anonieme wijze honden te koop aanbieden.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Cocker Spaniël

Overweeg je een Cocker Spaniël te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Natuurlijk zijn er ook wel goede verkopers op Marktplaats. Als je dan een goede verkoper gevonden hebt, kan dit ook een hele fijne plek zijn om een Cocker Spaniël te kopen. Het aanbod is namelijk online een stuk groter dan bij een fokker, dus de kans dat je al snel een Cocker Spaniël puppy in huis hebt, is redelijk aanwezig.

Bij een erkende fokker zijn er vaak lange wachtrijen. Daarnaast betaal je bij Marktplaats meestal ook wat minder geld. Dat komt omdat deze verkoper niet aangesloten is bij een rasvereniging, wat betekent dat hij zich niet aan de strenge regels hoeft te houden en ook minder kosten hoeft te maken bij het fokken en verzorgen van zijn honden. Bij een verkoper via Marktplaats betaal je meestal rond de €1000,- voor een Cocker Spaniël puppy.

Hier moet je op letten wanneer je je puppy koopt

Hoe weet je dan of je te maken hebt met een verkoper die je kunt vertrouwen? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten. Ten eerste is het erg belangrijk dat je altijd een gesprek aan gaat met de persoon waarvan je de pup koopt. Stel dan ook heel veel vragen over de honden en over zijn manier van fokken.

Iemand die goede bedoelingen heeft en van wie het fokken echt een hobby is, zal hier eerlijk en open over zijn. Sterker nog, hij zal je er enthousiast over willen vertellen. Wanneer de verkoper dus niet echt antwoord geeft op je vragen, is dat geen goed teken. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je weet wie de ouders van de hond zijn. Hier kun je namelijk veel informatie uit halen over hoe jouw puppy gaat zijn.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Cocker Spaniël?

Bekijk dan het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

De Cocker Spaniël is een prachtige hond, zeker de blonde ‘versie’ van de hond. Het is een vrolijk beest dat graag actief en energiek rondrent. Het beest is perfect geschikt voor een groot gezin met veel kinderen, zodat het beest zijn energie kwijt kan en...

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Als jij dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een Cocker Spaniël. Laten we er gelijk op ingaan: het is een goede keuze. De Engelse hondensoort is perfect voor een gezin met kinderen omdat het beest graag actief bezig is. Voordat je een...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cocker Spaniel wilde weten in één compleet e-book!”

Cocker Spaniel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw Cocker Spaniel!

  • Wil je een Cocker Spaniel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cocker Spaniels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cocker Spaniel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Cocker Spaniel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Cocker Spaniel Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!