Home | Cocker Spaniël herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing precies werkt (+ tips)
herplaatsing van een cocker spaniel

Cocker Spaniël herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing precies werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Cocker Spaniël is uiteraard een hele leuke hond, maar helaas is het niet voor iedereen een geschikt huisdier. Hij mag dan wel zo lief, speels en vrolijk zijn, toch zijn er nog altijd mensen die er na een tijdje voor kiezen om hun hond weer weg te doen. Dit is natuurlijk niet altijd hun eigen keuze.

Soms moet het namelijk omdat iemand gaat verhuizen en de Cocker Spaniël niet mee kan of omdat het baasje simpelweg niet meer voor zijn trouwe viervoeter kan zorgen. Op zo’n moment laat je je Cocker Spaniël herplaatsen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cocker Spaniël nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cocker Spaniël!

Wat is een herplaatsing

Bij een herplaatsing wordt jouw Cocker Spaniël aan iemand anders verkocht. Je hond gaat dan dus in principe verhuizen en komt bij een nieuwe eigenaar te wonen. Een herplaatsing kun je helemaal zelf regelen, maar je kunt er ook voor kiezen om hulp in te schakelen.

Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij de fokker waar je je hond hebt gekocht, maar ook bij een speciale rasvereniging voor Cocker Spaniëls. Een andere optie is om een organisatie in te schakelen die jou helpen om je hond te herplaatsen of een speciale website voor herplaatsingen.

Het fijne van de hulp van zulke organisaties is dat de mensen vaak geschikte kandidaten weten die jouw lieve Cocker Spaniël over zouden kunnen nemen. Zij kunnen jou dan helpen om een geschikte nieuwe baas te vinden voor jouw Cocker Spaniël.

Soms is het een erg lastige keuze om voor een herplaatsing te gaan. Het betekent namelijk lang niet altijd dat je de Cocker Spaniël niet meer leuk vindt of dat je geen zin meer hebt om voor hem te zorgen. Het kan ook gewoon zo zijn dat je eigenlijk helemaal geen afscheid van je hond wil nemen, maar dat je geen keuze hebt.

Op deze momenten is het belangrijk dat je wel je verantwoordelijkheid neemt als baasje zijnde. Wanneer je namelijk niet meer goed voor je hond kunt zorgen of wanneer hij niet meer gelukkig is, is een herplaatsing misschien wel de enige juiste oplossing. In dit geval moet je dus de geluk van de Cocker Spaniël voorop zetten. Niet alleen voor de hond, maar ook voor jezelf.

Redenen om te kiezen voor een herplaatsing

Er zijn verschillende redenen waarom je je Cocker Spaniël kunt laten herplaatsen. Misschien kun je wel om persoonlijke redenen niet meer voor je hond zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld langdurig ziek worden of ben je fysiek niet meer in staat om voor je hond te zorgen. Zeker bij een Cocker Spaniël is het belangrijk dat hij vaak naar buiten kan om een flinke wandeling te maken, want hij houdt van beweging en moet wel zijn energie kwijt kunnen.

Een andere reden om te kiezen voor een herplaatsing is dat je gaat verhuizen en dat je de Cocker Spaniël niet mee kan nemen of dat je financiële situatie verandert waardoor je niet meer in staat bent om voor je hond te zorgen. Een Cocker Spaniël kost namelijk veel geld omdat je elke keer voer moet kopen en af en toe naar de dierenarts moet gaan.

Let op: Het kopen of adopteren van een Cocker Spaniël (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Cocker Spaniël Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een cocker spaniel trimmen

Dit kun je beter niet doen bij een herplaatsing

Een herplaatsing is niet alleen voor jou vervelend, maar ook voor je Cocker Spaniël. Het is daarom ook extra belangrijk dat je de herplaatsing goed aanpakt zodat je hond er niet twee keer de dupe van wordt. Je zou een advertentie kunnen plaatsen op Facebook om te kijken of er iemand in je kenniskring is die graag jouw Cocker Spaniël over zou willen nemen.

Echter zou het zo kunnen zijn dat iedereen op deze advertentie gaat reageren, waardoor je dus niet helemaal zeker weet bij wie je hond terecht komt. Je kunt de nieuwe eigenaar natuurlijk wel zelf uitkiezen, maar als die persoon niet blijkt te zijn wat je dacht, is dat niet goed voor je Cocker Spaniël.

Zorg dus dat je zeker weet dat je hondje bij een goede nieuwe eigenaar terecht komt. Je wil natuurlijk niet hebben dat hij alsnog in het asiel komt te zitten. Houd er rekening mee dat er via het internet eerder impulsaankopen worden gedaan. De nieuwe eigenaar zou dus ook spijt kunnen krijgen van zijn keuze.

Eerlijk zijn

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je eerlijk bent over de reden waarom je jouw Cocker Spaniël wil laten herplaatsen. Niemand heeft er namelijk iets aan als je hierover gaat liegen. Sterker nog, je Cocker Spaniël zal hier uiteindelijk de dupe van zijn. Als jij er bijvoorbeeld voor kiest om je hond weg te doen omdat hij te druk was rondom je pasgeboren baby en dat dit voor stress zorgde, kun je dit gewoon zeggen. Op deze manier kan er namelijk gezocht worden naar een passende nieuwe eigenaar.

Er wordt dan gezocht naar mensen die geen kinderwens hebben, een ouder iemand of iemand met oudere kinderen. Wanneer je dit niet vermeldt en jouw Cocker Spaniël komt uiteindelijk terecht bij een jong stel met een kinderwens, dan is de kans groot dat het weer niet goed gaat en dat de hond opnieuw herplaatst moet worden.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Cocker Spaniël

Overweeg je een Cocker Spaniël te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Engelse cocker spaniel springer

Redenen om te kiezen voor een herplaatste hond

Een hond die herplaatst wordt, is meestal niet meer een puppy maar juist wat ouder. Dat is dus ideaal voor iemand die op zoek is naar een andere Cocker Spaniël. Dit is vooral erg handig wanneer je nog geen ervaring hebt met honden, want zo kun je rustig kijken of het iets voor jou is om een hond te hebben.

Bovendien hoef je een volwassen hond niet meer te trainen en op te voeden. Dit scheelt een hele hoop geld, tijd en moeite! Daarnaast is het natuurlijk voor de Cocker Spaniël ook heel erg fijn. Jij geeft hem namelijk een nieuwe kans op een fijn leven. Als je graag een oudere Cocker Spaniël wil hebben, kun je kijken bij het asiel, bij een rasvereniging of bij een speciale website zoals www.ikzoekeenbaas.nl of www.verhuisdieren.nl.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Cocker Spaniël?

Bekijk dan het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Als we het hebben over de Cocker Spaniël, dan hebben we het over een van de meest schattige en lieve honden in ons land. Het beest is niet alleen vriendelijk voor mensen en goed te houden in een groot en actief gezin, het is ook nog eens een heel mooi beest...

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

De Cocker Spaniël is een prachtige hond, zeker de blonde ‘versie’ van de hond. Het is een vrolijk beest dat graag actief en energiek rondrent. Het beest is perfect geschikt voor een groot gezin met veel kinderen, zodat het beest zijn energie kwijt kan en...

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Als jij dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een Cocker Spaniël. Laten we er gelijk op ingaan: het is een goede keuze. De Engelse hondensoort is perfect voor een gezin met kinderen omdat het beest graag actief bezig is. Voordat je een...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cocker Spaniel wilde weten in één compleet e-book!”

Cocker Spaniel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw Cocker Spaniel!

  • Wil je een Cocker Spaniel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cocker Spaniels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cocker Spaniel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Cocker Spaniel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Cocker Spaniel Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!