Home | De kruising Cocker Spaniël x Golden Retriever: een interessante mix
De Golden Retriever Cocker

De kruising Cocker Spaniël x Golden Retriever: een interessante mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kiezen van een hondenras kan erg lastig zijn. Er zijn namelijk zoveel leuke en lieve rassen waar je uit kunt kiezen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je een grote of een kleine hond? Een aanhankelijke of een zelfstandige, een actieve of een rustige hond, een hond met lange haren of een hond met korte haren?

Elk ras heeft zo weer zijn eigen kenmerken en dat is ook leuk, want zo is elk ras weer helemaal anders. Wanneer je niet kunt kiezen tussen alle rassen, kun je ook kiezen voor een kruising tussen twee rassen. De hond heeft dan zowel de uiterlijke als de fysieke kenmerken van twee verschillende rassen. Ook met de Cocker Spaniël wordt er veel gekruist. Hier lees je alles over de kruising tussen de Cocker Spaniël en de Golden Retriever.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cocker Spaniël nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cocker Spaniël!

De Golden Cocker Retriever

Wanneer je de Golden Retriever en de Cocker Spaniël met elkaar mixt, krijg je de Golden Cocker Retriever. Hij wordt ook wel eens de Golden Retriever Cocker genoemd. Het is zonder twijfel één van de vriendelijkste en liefste honden die je ooit zult zien.

Hij is vooral erg populair bij jonge gezinnen en dat komt omdat hij een hele goede balans heeft tussen plezier en energie. Hij vindt het namelijk heerlijk om te spelen met zijn baasjes en hij kan ook nog eens goed met kinderen omgaan.

Het karakter

De Golden Cocker Retriever heeft een aantal van de beste eigenschappen van allebei hun ouders geërfd. Het is een speelse en aanhankelijke hond die graag betrokken wil zijn bij zo’n beetje alle activiteiten die je op een dag uitvoert. Het maakt niet uit of je nou een stukje gaat wandelen, boodschappen gaat doen of gewoon even op de bank wil liggen. De Golden Cocker Retriever zit niet graag stil. Deze hond is dus zowel actief als aanhankelijk. Als je wil, kun je je pup minder aanhankelijk maken tijdens de opvoeding.

Het is echter wel belangrijk dat je dit ook weer niet doordraaft, want de aanhankelijkheid zit nou eenmaal in de aard van het beestje.

Je kunt deze kruising goed trainen en wanneer je dat ook goed bij blijft houden, zal de Golden Cocker Retriever je elke dag weer blijven verrassen. Je kunt de opvoeding van deze mix wel een beetje vergelijken met die van de Golden Retriever, alleen heeft hij iets meer beweging nodig. Dat komt omdat de Cocker Spaniël een erg actieve hond is.

Ook kan hij iets minder lang alleen blijven dan de Golden Retriever. Het is een hele intelligente hond waardoor ze het ook leuk vinden om spelletjes te doen waarbij ze goed moeten nadenken. Als ze mentaal gezien niet genoeg uitgedaagd worden, kunnen ze zich gaan vervelen.

Alleen zijn

De Golden Cocker Retriever houdt er niet van om lange tijd alleen te zijn. Dit geldt ook al voor zijn opvoeding. Wanneer hij als pup zijnde al veel alleen wordt gelaten, kan dit leiden tot probleemgedrag. Ook wanneer hij ouder is, wil deze hond niet graag alleen worden gelaten. Ze vinden het dan ook heerlijk om met je mee te gaan tijdens een lange wandeling.

Als je dus veel tijd buiten het huis doorbrengt of wanneer je graag regelmatig een lange wandeling maakt, dan is de Golden Cocker Retriever dus ideaal voor jou. Aan het einde van zo’n lange dag vol activiteiten zal je hond het heel fijn vinden om samen te knuffelen op de bank. Zo kunnen jullie allebei bijkomen van de lange dag.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Cocker Spaniël (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Cocker Spaniël Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het uiterlijk

De Cocker Spaniël is iets kleiner dan de Golden Retriever, wat ervoor zorgt dat de Golden Cocker Retriever ook iets kleiner is dan de Retriever. Hierdoor wordt hij erg mooi gevonden door veel baasjes, want het is een soort mini Golden Retriever. Hij is tussen de 30 en de 51 centimeter groot en hij weegt tussen de 13 en de 30 kilo. Hoe deze kruising er verder precies uitziet, is lastig om te zeggen. Het uiterlijk kan namelijk ontzettend verschillen tussen de pups, ook wanneer deze uit hetzelfde nest komen.

Daarom is het lastig om van tevoren te zeggen hoe de pups er precies uit komen te zien en kun je ook niet echt fokken op uiterlijke kenmerken. De lengte van de vacht is meestal gemiddeld tot lang en hij heeft een golvende structuur. Meestal heeft hij de kleuren lichtbruin of zwart, maar hij kan ook wel wat andere kleuren hebben.

De geschiedenis

Over de geschiedenis van de Golden Cocker Retriever is nog niet zoveel bekend. Waarschijnlijk bestaat hij past sinds zo’n twintig jaar. Je kunt wel kijken naar de geschiedenis van de rassen van de ouders van de Golden Cocker Retriever. De Golden Retriever komt uit Schotland en staat bekend om zijn hoge intelligentie en het feit dat hij heel behendig en gehoorzaam taken op zich kan nemen. Zo wordt hij bijvoorbeeld veel gebruikt als hulphond. De Cocker Spaniël komt uit Spanje, maar is groot geworden in Engeland.

Hij werd vroeger vooral veel gebruikt als jachthond die gevogelte op moest sporen en moest verrassen zodat de jager ze neer kon schieten. Hoe de Golden Cocker Retriever precies naar Nederland is gekomen en wanneer, is niet helemaal duidelijk.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Cocker Spaniël

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Cocker Spaniël? Bekijk dan ook het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een cocker spaniel trimmen

De Golden Cocker Retriever in Nederland

Tegenwoordig is het redelijk lastig om een Golden Cocker Retriever pup te kopen. Niet omdat het verboden is, maar je kunt deze kruising bijna niet vinden in Nederland en al helemaal niet als puppy. Je kunt ze meestal alleen maar kopen bij mensen die de puppy’s of volwassen honden hebben gered of bij broodfokkers.

Deze kruising is in Nederland bekend geworden al een design hondenras, waardoor veel van de honden helaas op de verkeerde plek terecht komen. Als je dus een Golden Cocker Retriever wil kopen, kun je misschien beter contact opnemen met het asiel of met je lokale reddingsgroepen. Het is namelijk makkelijker om op deze manier een volwassen Golden Cocker Retriever te vinden dan een puppy.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Cocker Spaniël?

Bekijk dan het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

De Cocker Spaniël is een prachtige hond, zeker de blonde ‘versie’ van de hond. Het is een vrolijk beest dat graag actief en energiek rondrent. Het beest is perfect geschikt voor een groot gezin met veel kinderen, zodat het beest zijn energie kwijt kan en...

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Als jij dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een Cocker Spaniël. Laten we er gelijk op ingaan: het is een goede keuze. De Engelse hondensoort is perfect voor een gezin met kinderen omdat het beest graag actief bezig is. Voordat je een...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cocker Spaniel wilde weten in één compleet e-book!”

Cocker Spaniel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw Cocker Spaniel!

  • Wil je een Cocker Spaniel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cocker Spaniels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cocker Spaniel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Cocker Spaniel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Cocker Spaniel Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!