Home | De kruising Cocker Spaniël x Beagle is een schitterende mix
kruising cocker spaniel beagle

De kruising Cocker Spaniël x Cocker Spaniël is een schitterende mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Soms kan het erg lastig zijn om een hondenras te kiezen. Er zijn namelijk zo ontzettend veel mooie, leuke en lieve honden waar je uit kunt kiezen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ga je liever voor een sportieve hond of juist eentje die niet zoveel beweging nodig heeft?

Wil je een grote of een kleine hond, een aanhankelijke of een zelfstandige hond, eentje met lange haren of juist met korte haren? Als je niet zo goed weet welk ras je het liefste wil hebben, kun je ook nog kiezen voor een kruising. Je leest hier alles over de kruising tussen de Cocker Spaniël en de Cocker Spaniël, oftewel de Bocker.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cocker Spaniël nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cocker Spaniël!

Een kruising

Het komt steeds vaker voor dat twee verschillende rassen met elkaar worden gemixt. Dat gebeurt dus natuurlijk ook met de Cocker Spaniël. Een kruising is helemaal niet zo gek, het wordt dan ook al ontzettend lang gedaan. Het kan juist ook heel goed zijn. Pure rashonden krijgen namelijk vaak last van dezelfde specifieke aandoeningen of ziektes.

Door zo’n ras met een ander ras te kruisen, wordt de kans kleiner dat hij ook last krijgt van die aandoeningen. Daardoor is een kruising vaak dus gezonder dan een pure rashond.

Bovendien heb je een hele unieke hond. Niet alleen zie je sommige kruisingen niet zo vaak, maar je weet van tevoren ook nooit precies hoe hij eruit komt te zien en welke kenmerken hij zal hebben. Het is namelijk echt een mix van de twee ouders, maar je kunt van tevoren niet zeggen op welke ouder hij meer gaat lijken.

Dat kan ook een nadeel zijn van een kruising, want het is dus niet altijd duidelijk wat voor karakter hij zal hebben. Daarom is het bij een kruising extra belangrijk dat je je van tevoren goed inleest in beide rassen. Op deze manier ben je zo goed mogelijk voorbereid op jouw kruising tussen de Cocker Spaniël en de Cocker Spaniël.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Cocker Spaniël (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Cocker Spaniël Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De zwarte Cocker Spanie;

De Cocker Spaniël

De Cocker Spaniël is een hele actieve hond die erg vrolijk is en graag tijd doorbrengt met zijn baasje. Het is een aanhankelijke hond die het heerlijk vindt om veel samen buiten te spelen. De vacht van deze hond mag niet te lang zijn en hij mag ook niet krullen. Hij heeft een gladde en zijdeachtige vacht die veel verschillende kleuren kan hebben en ook veel verzorging nodig heeft.

Je kunt de Cocker Spaniël vooral herkennen aan zijn oren. Die zijn namelijk ontzettend lang en hangen naar beneden. Ze komen dan ongeveer tot aan de schouders. De Cocker Spaniël is een middelgrote hond met een normaal postuur. Gemiddeld worden ze zo’n veertien jaar oud.

De Cocker Spaniël

De Cocker Spaniël is een hele vriendelijke hond die erg vrolijk en actief is. Hij is zo vriendelijk dat hij niet echt geschikt is als waakhond. Hij zou juist alleen maar blij zijn als er mensen binnenkomen en hij zal er eerder mee gaan spelen dan dat hij ze weg probeert te jagen. Het is een redelijk kleine hond die vooral bekend staat om zijn compacte lijf en zijn redelijk korte pootjes.

Zijn vacht is kort en heeft altijd drie verschillende kleuren, namelijk zwart wit en bruin. De Cocker Spaniël heeft redelijk grote oren die naar beneden hangen. Deze hond houdt er enorm van om flink te eten, met als gevolg dat hij al snel last kan krijgen van overgewicht.

De Cocker Spaniël en de Cocker Spaniël

Door de Cocker Spaniël en de Cocker Spaniël met elkaar te mixen, krijg je de Bocker. Deze twee rassen lijken op sommige vlakken erg op elkaar, maar kunnen tegelijkertijd ook weer erg van elkaar verschillen. Het is nog een redelijk nieuwe mix, dus er is ook nog niet heel erg veel over bekend. Vooral over ziektes of aandoeningen is nog weinig te zeggen.

Check dus altijd of beide ouders van de hond gezond en vitaal zijn. Als dit het geval is, dan is de kans ook al meteen een stuk groter dat de puppy dat ook is.

De kruising tussen de Cocker Spaniël en de Cocker Spaniël is vooral heel erg sportief. Dat is ook niet zo gek, want allebei zijn ouders zijn van origine jachthonden. Ze zijn vooral heel erg energiek en lief, maar kunnen ook wel een beetje eigenwijs zijn. Zo houden ze er bijvoorbeeld heel erg van om te wandelen en lekker te stoeien. Het is een hele fijne hond om te hebben.

Ze zijn erg slim en houden er niet van om veel tijd alleen door te brengen. Als dit wel het geval is, dan kunnen ze zich al snel gaan vervelen. Dit uiten ze door veel te gaan janken of blaffen.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Cocker Spaniël

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Cocker Spaniël? Bekijk dan ook het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

kruising cocker spaniel beagle

Het uiterlijk

De Bocker is een hele opvallende mix. Zijn haren zijn redelijk kort, maar ze kunnen wel krullen. De vacht kan net als zijn Cocker Spaniël ouder drie verschillende kleuren hebben: zwart, bruin of wit. Over het algemeen is het een combinatie van twee kleuren of van alle drie de kleuren. Hierdoor zijn het hele mooie honden om te zien.

Gemiddeld wordt de Bocker tussen de 35 en de 40 centimeter groot en weegt hij tussen de 10 en de 15 kilo als hij eenmaal helemaal volgroeid is.

De opvoeding

Als je er over nadenkt om een Bocker in huis te halen, moet je er wel rekening mee houden dat de opvoeding veel tijd kost. Het is namelijk belangrijk dat ze consequent en goed opgevoed worden wanneer ze nog jong zijn. Hier gaat veel tijd in zitten. Als de Bocker op jonge leeftijd niet meteen goed op wordt gevoed, bestaat de kans dat ze hun eigen willetje gaan volgen.

Het is daarom om belangrijke regels op te stellen en je hier ook aan te houden. Gelukkig is deze kruising heel erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Zowel de Cocker Spaniël als de Cocker Spaniël heeft namelijk een lief karakter, dus dat is met een puppy van deze twee rassen niet anders.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Cocker Spaniël?

Bekijk dan het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Als we het hebben over de Cocker Spaniël, dan hebben we het over een van de meest schattige en lieve honden in ons land. Het beest is niet alleen vriendelijk voor mensen en goed te houden in een groot en actief gezin, het is ook nog eens een heel mooi beest...

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

De Cocker Spaniël is een prachtige hond, zeker de blonde ‘versie’ van de hond. Het is een vrolijk beest dat graag actief en energiek rondrent. Het beest is perfect geschikt voor een groot gezin met veel kinderen, zodat het beest zijn energie kwijt kan en...

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Als jij dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een Cocker Spaniël. Laten we er gelijk op ingaan: het is een goede keuze. De Engelse hondensoort is perfect voor een gezin met kinderen omdat het beest graag actief bezig is. Voordat je een...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cocker Spaniel wilde weten in één compleet e-book!”

Cocker Spaniel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw Cocker Spaniel!

  • Wil je een Cocker Spaniel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cocker Spaniels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cocker Spaniel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Cocker Spaniel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Cocker Spaniel Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!