Home | Adopteren: de adoptie van een Cocker Spaniël gaat op deze manier (tips)
Een cocker spaniel adopteren

Adopteren: de adoptie van een Cocker Spaniël gaat op deze manier (tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een nieuwe hond wil, denk je meestal aan een puppy. Dat is best logisch, want op deze manier kun je natuurlijk ook zo lang mogelijk van je hond genieten. Bovendien is een Cocker Spaniël puppy nou eenmaal super schattig en kan is het heel leuk om je hondje ook als puppy mee te maken.

Toch is het ook helemaal niet zo’n verkeerd idee om eens een Cocker Spaniël te adopteren. Je hebt dan misschien niet zo’n schattige puppy, maar een volwassen Cocker Spaniël is natuurlijk ook nog een hele schattige hond. Bovendien heeft het adopteren van een volwassen hond veel voordelen. Niet alleen voor jou, maar ook voor de hond in kwestie! Je leest hier alles over het adopteren van een Cocker Spaniël.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cocker Spaniël nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cocker Spaniël!

Waarom een Cocker Spaniël adopteren?

Er zijn verschillende redenen waarom je een Cocker Spaniël zou moeten adopteren. Vaak wordt er gedacht dat het aan de hond ligt wanneer hij af wordt gestaan ter adoptie, maar niets is minder waar. Sterker nog, het ligt zelfs vaker aan het baasje van aan de hond! Hier kan het baasje overigens ook niet altijd iets aan doen.

Soms is het nou eenmaal zo dat het baasje gaat verhuizen en dat de hond niet mee kan of dat hij door financiële of gezondheidsredenen niet meer voor de hond kan zorgen. Een hond als de Cocker Spaniël heeft veel beweging nodig en alleen in de tuin spelen is hiervoor niet genoeg. Een dagelijkse flinke wandeling is erg belangrijk.

Als het baasje dit fysiek niet meer aan kan, is afstaan ter adoptie misschien wel de beste keuze.

Let op: Het kopen of adopteren van een Cocker Spaniël (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Cocker Spaniël Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Golden Retriever Cocker

Hier kun je een Cocker Spaniël adopteren

Er zijn verschillende manieren waarop je een Cocker Spaniël kunt adopteren. De makkelijkste is om naar het asiel te gaan. Het is echter niet zeker dat hier ook daadwerkelijk een Cocker Spaniël te vinden is. Het voordeel van een asiel is dat je dan weinig geld betaalt voor de hond, maar het nadeel is dat je niet altijd veel informatie over de hond hebt.

Zo weet je dus niet altijd of hij in het verleden traumatische gebeurtenissen mee heeft gemaakt. Je zou ook eens op Marktplaats kunnen kijken. Er worden namelijk ook Cocker Spaniëls aangeboden op deze website. Het fijne hiervan is dat je ook daadwerkelijk het vorige baasje van de Cocker Spaniël leert kennen, waardoor je ook veel informatie over de hond krijgt.

Een andere optie om een Cocker Spaniël te adopteren is door contact op te nemen met een fokker of met een rasvereniging. Het zou namelijk zomaar kunnen dat zij weten of er ergens een Cocker Spaniël aan wordt geboden ter adoptie. Tot slot zijn er ook nog een aantal websites die je kunt raadplegen.

Voorbeelden hiervan zijn www.verhuisdieren.nl en www.ikzoekeenbaas.nl. Op deze websites staan complete overzichten van alle Cocker Spaniëls die er op dit moment ter adoptie aan worden geboden in Nederland.

Hier moet je op letten wanneer je een Cocker Spaniël wil adopteren

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een Cocker Spaniël gaat adopteren. Als je naar het asiel gaat, is de kans groot dat de medewerkers van het asiel de hond al een tijdje verzorgen en daardoor kunnen ze dus jou redelijk goed vertellen wat voor hond het is.

Het is belangrijk dat je hier naar vraagt, want als zij zeggen dat de Cocker Spaniël erg druk is, terwijl jij er liever eentje hebt die wat rustiger is, dan is dat misschien niet de hond voor jou. Je wil natuurlijk wel een hond adopteren die ook echt bij jou past.

Kennismaken

Wanneer je online een Cocker Spaniël adopteert, is het belangrijk dat je nooit blind op de beschrijving af gaat. Je moet altijd een ontmoeting met de hond inplannen voordat je hem mee naar huis neemt en voordat je toezegt om hem te adopteren. Het is namelijk belangrijk om te weten of er van beide kanten een klik is tussen jullie.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Cocker Spaniël

Overweeg je een Cocker Spaniël te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Engelse cocker spaniel springer

Contract tekenen

Wanneer je een hond adopteert via een stichting, moet je vaak bij het adopteren een contract ondertekenen. Deze contracten worden natuurlijk alleen maar opgesteld in het belang van de hond, maar toch is het belangrijk dat je deze heel goed doorleest voordat je het tekent.

Meestal staan er namelijk regels in beschreven waar je je aan moet houden en als je het hier niet mee eens bent, kun je ook beter het contract niet tekenen. Teken nooit een contract waar je je niet goed bij voelt.

Eerlijk zijn

Eerlijkheid duurt het langste en dat is ook zo wanneer je een Cocker Spaniël gaat adopteren. Wees dan ook altijd eerlijk over jezelf tegen de persoon van wie je de Cocker Spaniël overneemt. Op deze manier kan er namelijk een hond gezocht worden die zo goed mogelijk bij jou past.

Als je nog geen ervaring hebt met honden, kun je misschien beter kiezen voor een Cocker Spaniël die al wat ouder en dus ook wat rustiger is. Misschien staat de oude eigenaar de hond wel af ter adoptie omdat hij te druk was rondom kinderen. Dan is het wel belangrijk om te vermelden als jij een kinderwens hebt, want dan is het misschien geen goede hond voor jou

De voordelen en nadelen van een Cocker Spaniël adopteren

Het adopteren van een hond heeft redelijk wat voordelen en nadelen. Het grootste voordeel is dat je een hond krijgt die al opgevoed en getraind is, dus dat hoef jij niet meer te doen! Het opvoeden is namelijk erg tijdrovend, kan ingewikkeld zijn en een puppytraining kan veel geld kosten. Deze fase kun jij mooi skippen.

Daarnaast is een geadopteerde hond een stuk goedkoper. Als je nog nooit een hond hebt gehad, is het misschien wel verstandig om te beginnen met een geadopteerde hond, want dit is een stuk makkelijker dan meteen een puppy opvoeden. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je minder lang van je lieve Cocker Spaniël kunt genieten. Vooral wanneer hij al redelijk oud is, zul je hem misschien maar een aantal jaar hebben.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Cocker Spaniël?

Bekijk dan het Cocker Spaniël Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Alles over de verschillende Cocker Spaniël kleuren

Als we het hebben over de Cocker Spaniël, dan hebben we het over een van de meest schattige en lieve honden in ons land. Het beest is niet alleen vriendelijk voor mensen en goed te houden in een groot en actief gezin, het is ook nog eens een heel mooi beest...

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

Maak kennis met de Cocker Spaniël blond

De Cocker Spaniël is een prachtige hond, zeker de blonde ‘versie’ van de hond. Het is een vrolijk beest dat graag actief en energiek rondrent. Het beest is perfect geschikt voor een groot gezin met veel kinderen, zodat het beest zijn energie kwijt kan en...

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Cocker Spaniël prijs: volwassen hond en puppy

Als jij dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een Cocker Spaniël. Laten we er gelijk op ingaan: het is een goede keuze. De Engelse hondensoort is perfect voor een gezin met kinderen omdat het beest graag actief bezig is. Voordat je een...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cocker Spaniel wilde weten in één compleet e-book!”

Cocker Spaniel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info over jouw Cocker Spaniel!

  • Wil je een Cocker Spaniel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cocker Spaniel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cocker Spaniels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cocker Spaniel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Cocker Spaniel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Cocker Spaniel Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!